Fungsi-fungsi Faraj yang perlu diketahui

Dari sudut pandangan biologi, fungsi-fungsi faraj adalah seperti berikut :

Memberikan laluan aliran darah haid (darah kotor) untuk keluar dari tubuh badan.
Aktiviti seks
Melahirkan anak
Lain-lainDarah haid

Faraj memberikan laluan untuk haid (darah kotor) keluar setiap bulan dari tubuh badan seseorang wanita. Dalam masyarakat moden, tampon, cecawan haid dan tuala wanita boleh digunakan untuk menyerap cecair ini.

Aktiviti seks

Tumpuan hujung-hujung saraf yang terletak dekat lubang vagina boleh menyebabkannya merasai seronok semasa aktiviti seks apabila dia dirangsangkan dengan cara yang dia suka, dan mungkin berakhir dengan puncak syahwat. Aktiviti ini termasuk persetubuhan heteroseksual di mana zakar pasangannya dicucuk ke dalam vaginanya.

Semasa persetubuhan, haba, tekanan dan geseran vagina pada zakar merangsangkan lelaki, biasanya menyebabkannya mencapai puncak syahwat dan pancutan mani, yang boleh menyebabkan persenyawaan dan kehamilan. Terdapat zon badan yang mudah terangsang yang dipanggil titik G (G-Spot) di dalam vagina (di bahagian anterior vagina, kira-kira lima sentimeter dari lubang). Sesetengah perempuan (walaupun dikatakan hanya merupakan minoriti) boleh mengalami puncak syahwat yang amat kuat jika titik G nya dirangsangkan dengan cara betul semasa bersetubuh atau melakukan aktiviti seks yang lain. Ada orang yang mengatakan bahawa puncak syahwat titik G menyebabkan pancutan perempuan yang telah dipertikaikan.

Melahirkan anak

Semasa melahirkan anak, faraj memberikan laluan untuk mengeluarkan fetus (bayi)) daripada uterus(rahim)) untuk hidup sendiri di luar badan ibunya.

Lain-lain kegunaan

Membuang air kecil (kencing)

Merupakan salah satu alat bagi menyingkirkan toksin melalui sistem perkumuhan semulajadi iaitu faraj.

Sara hidup

Admin berharap tidak ada yang hidup dengan cara yang tidak sihat ini, ya ! Awas, ini akan menjadi satu penyakit yang tidak ada penawarnya. Namun pada hakikatnya ada juga wanita yang nekad melakukan perbuatan yang tidak bermoral ini untuk menyara hidup sendiri atau keluarga akibat atas desakan hidup dan terpaksa mengambil jalan pintas. Perkerjaan ini disebut ‘melacur’. Kini banyak terdapat di media-media massa menyiarkan berita mengenai aktiviti yang tidak sihat ini untuk menyedarkan rakyat khususnya.

Semoga semua orang perempuan menyedari bahawa alat sulit ini tidak di salah gunakan…

Advertisements

About zainura66

Pencinta Alam Semesta
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s