Titik G yang mempunyai rahsia tentang wanita

Apa itu Titik G ?

Titik G atau titik Grafenberg (bahasa Inggeris: G-spot) juga kadangkala dipanggil lelangit faraj adalah satu kawasan yang boleh ditemui dibelakang tulang pubik wanita. Ia sebahagian dari span urethra. Sesetengah orang percaya ia adalah saraf dalam sistem pembiakan wanita. Jika titik G terangsang ketika hubungan seks, ia akan menyebabkan sensasi kenikmatan seperti puncak syahwat dan pancutan mani perempuan. (Definisi oleh Wikipedia)

Tahukah anda di mana letaknya lokasi kedudukan Titik Ghairah Wanita yang lebih dikenali sebagai G-spot itu ?

Seperti lelaki, wanita juga mempunyai kawasan yang amat sensitif dengan rangsangan yang dikenali sebagai G-Spot. Sila rujuk kepada anatomi Titik G di bawah :

Lokasi Titik G

Titik G tidak ada tempat khusus tetapi ada dua cara boleh digunakan untuk mencarinya:

1. tahap kenikmatan seks
2. ketika kawasan yang disentuh menyebabkan pancutan air mani wanita.

Terdapat wanita yang mengatakan mereka mencapai puncak syahwat yang lebih apabila titik G terangsang.

Ahli sains juga melakukan eksperimen dengan faraj dengan menyentuhnya pada beberapa tempat. Hasil penemuan mereka pada kebanyakan eksperimen, titik G berdekatan dengan bahagian hadapan faraj. (Sumber : Wikipedia)

Sejarah Titik G

Titik G mula disebut dalam kertas akademik (Addiego et al.) pada tahun 1981. Titik G dinamakan sempena pakar sakit puan dari Jerman, Ernst Grafenberg, yang mendakwa sebagai orang pertama menghipotesis kewujudannya pada tahun 1950. Sebuah buku mengenai titk G diterbitkan pada tahun 1982 bertajuk “The G Spot and Other Recent Discoveries About Human Sexuality” oleh Ladas et al.(Sumber : Wikipedia)

Pandangan umum

Sesetengah orang tidak percaya titik G wujud dan menganggapnya sebagai dongeng. Tetapi hari ini, titik G diterima sebagai wujud oleh majoriti manusia. Sesetengah mereka hanya mengatakan ia satu “kawasan yang sensitif” di faraj. (Wikipedia)

Cara meransang Wanita dengan G-Spot atau titik ghairah wanita.

G-Spot atau titik ghairah ialah satu kawasan misteri yang masih dicari-cari oleh lelaki sejak sekian lama. Wanita akan memberi reaksi yang tersendiri apabila bahagian ini disentuh dengan lembut. Maka tidak hairanlah kebanyakan lelaki berusaha menjejakinya. Kawasan ini dinamakan G-Spot sempena nama Dr Grafenberg, iaitu orang yang menemui kawasan larangan ini. Menurutnya wanita mempunyai satu kawasan yang sangat sensitif. Apabila G-Spot seseorang itu dirangsang akan menyebabkan wanita berasa kenikmatan luar biasa sehingga mengeluarkan sejenis cecair.

Meransang Titik Ghairah Wanita / G-Spot

Menurut kajian Dr Grafenberg, ramai wanita menikmati orgasme pada G-Spot. Mereka akan terangsang apabila kawasan ini disentuh oleh jari atau zakar sehingga mengeluarkan sejenis cecair. Tahap cecair yang dikeluarkan itu berbeza di antara wanita tetapi ia cukup untuk membasahkan tempat tidur. Tetapi sesetengah lelaki pula menganggap wanita ini terkencing. Padahal dia mengalami orgasme yang cukup nikmat. G-Spot dikatakan berada pada kedudukan 2 ke 3 inci (5cm) dalam vagina, diantara tulang pubic dan cervix dan ia dirangsangkan dengan tekanan dan urutan jari. Untuk mencapai bahagian ini pastikan anda telah memotong pendek kuku anda dan membersihkan tangan dan jari anda sebersihnya. Sebelum bermula pastikan cecair daripada rangsangan dan belaian sudah ada dan ini akan memudahkan jari dimasukkan untuk mencapai G-spot ini. Masukkan dengan perlahan jari anda,  sambil anda membelai pastikan dia leka agar tidak timbul rasa tidak selesa. Anda sepatutnya merasa bahagian kasar atau rasa seperti span dalam jarak 2 ke 3 inci kemasukkan jari anda. Sebaik sahaja sampai ke bahagian ini tekan ke atas dengan jari anda. Pastikan kuku tidak digunakan. Jika anda tindak balas postif maka anda boleh gerakkan perlahan-lahan jari anda. Teruskan sehingga pasangan anda menyuruh anda berhenti. Sewaktu bersetubuh rangsangan G-spot boleh dicapai dengan meletakkan bantal yang selesa dibawah pinggul. Dengan keadaan vigina terangkat ke atas kemasukkan zakar akan kena pada bahagian atas vagina dimana G-spot berada. Posisi dengan wanita diatas dan daripada belakang juga boleh mencapai G-spot ini.

Persediaan

Biarkan dia (isteri) berada dalam keadaan menghairahkan. Sentuh dan urutlah tubuhnya, mengusap lembut payudara atau anggota tubuh lain akan dapat membantu dia mencapai puncak syahwat.

Mana Lokasinya ?

Sesetengah pakar seperti Dr Ruth Westheimer percaya G-Spot hanyalah titik khayalan wanita. Tetapi bagi mereka yang pernah secara kebetulan melihat reaksi wanita yang mencapai orgasme apabila disentuh pada bahagian G-Spot akan mengakui kebenaran kenyataan itu. Menurut mereka pada peringkat ini, wanita benar-benar terangsang dan kenikmatan yang dicapai sukar diungkapkan dengan kata-kata. Pun begitu, Dr Grafenberg menjelaskan G-Spot dapat ditemui di bahagian dinding dalam vagina di antara mulut vagina hingga ke rahim. Bagaimanapun, lokasi G-Spot setiap wanita berbeza-beza. Ada yang menikmatinya dan tidak kurang yang rasa terganggu apabila disentuh. Malah ada yang berasa seperti hendak kencing.
Jadi berhati-hatilah.

Mulakan Pencarian

Sebelum anda memulakan ekspedisi pencarian, jagalah kebersihan diri. Pastikan seluruh tubuh anda bersih termasuk jari dan kuku dipotong rapi. Lakukan pencarian dengan sebaik mungkin. Ketika menjelajah janganlah bertanya kepada pasangan soalan seperti, “Ini ke? Bagaimana sekarang?”. Apabila anda berjaya menemuinya anda akan mengetahui secara automatik. Meskipun G-Spot ini membuat wanita terangsang tetapi janganlah terlalu mengharap untuk menjejakinya. Ia boleh menyebabkan rasa kecewa jika tidak ditemui. Dan anda janganlah terlalu serius sebaiknya lakukan dengan perasaan gembira. Jangan melakukan pencarian sehingga pasangan berasa tertekan, buruk padahnya.

Advertisements

About zainura66

Pencinta Alam Semesta
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Titik G yang mempunyai rahsia tentang wanita

  1. muhamad berkata:

    Formula terkini merawat isteri yg kurang nafsu dan tidak klimaks…gunakan Germany sex drop yg berkesan dan selamat. Google search klik.
    http://germanydropmurah.blogspot.com

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s