Tanda-tanda orang lelaki kuat melancap

tanda tanda orang lelaki yang kuat melancap

Jika anda ingin melihat samada lelaki itu kuat melancap atau tidak, anda boleh lihat tanda-tandanya seperti di bawah ini :

1) Lelaki yang kuat melancap selalunya kurang keyakinan diri. Mereka kurang yakin dengan diri sendiri kerana takut perbuatan melancap mereka diketahui oleh orang lain.

2) Ketagih kepada porno seperti cerita porno atau lucah, gambar porno dan video porno. Ketagih kepada bahan porno adalah tanda-tanda kuat melancap yang paling jelas sekali.

3) Lelaki tersebut suka memandang tubuh badan wanita berbanding muka dan bahagian lain. Ini kerana apabila mereka melancap, mereka akan menggunakan imaginasi untuk membayangkan tubuh badan wanita. Jadi tanda lelaki yang kuat melancap adalaah mereka akan memandang badan wanita terutama payudara dan pinggul terlebih dahulu berbanding bahagian lain.

4) Sangat meminati wanita yang mempunyai payudara yang besar dan pinggul yang besar.

5) Sangat pemalu apabila berbicara dengan wanita.

6) Lelaki seperti ini suka mementingkan diri sendiri. Orang yang kuat melancap mempunyai rasa cinta pada diri sendiri berbanding orang lain.

7) Matanya keliihatan kuyu dan tidak bermaya.

8) Kuat makan walaupun tidak penat dan tidak melakukan apa-apa.

9) Kuat tidur.

10) Bahagian tumit kelihatan seperti menggelupas.

11) Cepat teransang apabila melihat wanita yang cantik.

12) Suka melayari internet di tengah malam hingga ke subuh , khuatir kegiatannya diketahui oleh orang lain

13) Bila komputer peribadi (PC) atau komputer riba (laptop) sering di serang virus teruk hingga selalu terpaksa di ‘reformat’.

Nota : Tanda-tanda lelaki yang kuat melancap adalah berbeza mengikut individu tersebut. Namun asasnya tetap sama iaitu mereka rasa suka pada setiap perkara yang melibatkan hubungan seks.

About zainura66

Pencinta Alam Semesta
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

31 Responses to Tanda-tanda orang lelaki kuat melancap

  1. siti says:

    Sy nk tnya..adakah normal kalo bf minta gf layan dia thru phone.?dia akn membyang kn gf masa dia tgh gersang?apakah hukum dr segi agama? Adakah berdosa?tq

    • zainura66 says:

      Assalamualaikum Siti,

      ini juga merupakan suatu maksiat kerana melibatkan pancaindera telinga yang menjurus kepada perbuatan maksiat. Mula-mula melaui talipon dan lama-kelamaan berjumpa dan seterusnya……ke lembah maksiat pula. Nanguzubillahiminzalik.

  2. dadek peh.. says:

    melancap berdosa kh….

    • zainura66 says:

      dadek peh..

      perbuatan ini lama-kelamaan akan mendorong anda untuk berbuat maksiat dan sudah tentulah mendatangkan penyakit dan berdosa besar.

  3. muchlisine says:

    asallammualaikum .ape sebab buah zakar kanan kadang nyeri??
    dan apa obat nya!!!!

  4. No Need To Know says:

    Kebanyakkan ciri2 di atas ada pd bf saya. Puas saya melarang tp dia tetap mcm tu

  5. zul says:

    ade tk ubat nk mnahan rase “sangap” nie..

    • zainura66 says:

      Zul, ‘ubat’ sebagai penawarnya ialah dengan memperbanyakkan solat sunat disamping mengerjakan solat wajib, banyak melakukan ibadah2 sunat lain seperti berpuasa atau melakukan kerja-kerja yang lebih mendatangkan menafaat, sentiasa mengamalkan zikir agar tidak mudah digoda iblis dan syaitan dan buang tabiat suka menatap majalah playboy, menonton blue filem, porno dan suka melancap. Insyaallah akan hilanglah penyakit ini.

  6. Onani Lelaki says:

    Terima kasih berkongsi artikel ini. Sedikit sebanyak membantu saya dalam membuat kajian.🙂

  7. Kala alat sulit kte menjadi kcil blh ke kte jmpa doktor sakit tuan untk kte jdi kn alat sulit jdi mcm normal…sy kerap onani sejak seklah rendah smpai umo sy skrg 26tahun..mintk bg nasihat sikt…

    • zainura66 says:

      Angah quantan, anda mempunyai pilihan samada untuk menjalani rawatan atau kauseling menurut kaedah moden atau pun tradisional. Tiada masalah yang tidak boleh diselesaikan …

  8. hazuq says:

    Saya kerap melancap pada tiap tiap minggu apa ubat untuk lupakan melancap..sila balas..zainura minta tolong.. Bagi nasihat…

    • zainura66 says:

      Hazuq, anda mengalami masalah ini bermula dari amalan tidak sihat yang anda lakukan sebelum ini seperti melihat foto, video, cerita lucah dsbgnya (maaf jika tanggapan saya salah). Ini harus diubah dengan membuat sesuatu yang lebih manafaat. Kehidupan ini adalah singkat Hazuq, maka harap anda dapat berubah.

  9. aero karim says:

    huh bu..buk…bukan saya ngak takut ini saya cuai

  10. Insan yg mengharapkan dibantu says:

    Saya ada masalah pelik, senang cerita saya gay, pandang lelaki sasa akan menarik perhatian saya, alhamdulillah background saya baik, saya jaga solat, sometime puasa, dengan perempuan saya mampu tunduk pandangan tp pada lelaki x kan nak tunduk sekali? Kadang mani boleh keluar bile hanya lihat cerita gusti lelaki yang tidak berbaju..saya sangat ingin jd manusia normal, kahwin dll, tp dgn wanita saya x mampu naikkan syahwat, bermacam cara saya cuba untuk cuba jd laki nornal..soalannya..

    Adakah saya haram untuk berkahwin?
    Adakah menontot gusti dikira onani? Dan dikira haram?
    Apakah penyelesaian terbaik utK saya?

    -saya x pernah beritahu masalah ni pada org lain, sbb aib, tp atas kapasiti anonymous saya harap soalan terjawab…

    • zainura66 says:

      Insan yg mengharapkan dibantu….. menonton gusti bukanlah dikira beronani kecuali anda membayangkan sesuatu yang menghairahkan hingga membuat anda terangsang nafsu untuk melancap. Kenapa mesti haram untuk anda berkahwin ? Allah swt menjadikan makhluknya yang bersifat berpasang-pasangan di antara lelaki dan wanita ; yang memerlukan di antara satu sama lain. Jika anda lebih berminat kepada sama jenis, ini adalah salah dari segi syariat dan hakikat sebab anda telah menolak kejadian yang di ciptaNya. Jalan terbaik ialah memohon keampunan dari Allah swt agar diberi petunjuk olehNya untuk menuju ke jalan yang benar. Buatlah solat-solat sunat di waktu tengah malam yang tenang untuk menghindarkan anda dari melayani khayalan-khayalan yang boleh membawa anda ke arah perbuatan yang tidak baik. Wallahualam.

    • Aku pun dulu ... says:

      Salam bro, memang susah kalau dah special case macam ni kan? Orang lain bagi nasihat pun dorang tak rasa ape kite rasa, entah2 dalam hati pandang jelek. Kalau kau takleh syahwat kat pompuan lagi kau tunggu jela dulu jodoh kau. Aku pun gini gak dulu, pastu kahwin ngan member pompuan aku sdiri, kenape? Sebab member aku ni rapat, macam orang normal yang ade bestfriend laki, so aku honest je ngan dia. Dia terima and kitorang janji akan tolong satu sama lain. Ko mesti ade member pompuan yang lagi selesa kawan ngan laki kan? Dorang ni open minded sikit (xsemua la, kebanyakan), kalau takde carila. Lain orang lain pandangan dia bab kahwin. Bagi aku and isteri, kitorang best friend. Konsep “we’re not perfect but I’m here for you”. Aku tak pakai sangat konsep laki bimbing bini sume tu, kitorang tolong menolong, belajar and mengajar, pujuk memujuk tapi ofcoz la kat lua nampak aku yang ‘ketua’ keluarga. Kalau kau boleh setel gini ngan bini kau dah ok la tu, syahwat tu xyah risau lagi la. Bile dah ade closure tu die datang sdiri la. Alhamdulillah, skarang aku dah tak tengok laki macam tu dah. Ok kenape aku cerita gini? Aku just nak gtau pasal cinta. Aku overcome nafsu aku melalui cinta kat isteri aku. Mula2 memang dia kawan je, lama2 dah timbul rasa sayang tu ko dah lupa la pasal nafsu kat orang lain. Bagi aku ade sorang je dalam dunia ni. Nasihat aku kau tryla cari member pompuan yang cool. Jangan nak cari yang lawa tapi gedik sume tu, kadang pompuan cool ni kite terlepas pandang. Aku bagi satu tips, pompuan cool ni slalunye takkan ade kat shopping mall or media sosial sangat, dorang ade kat tempat kerja, ngan family. Kawan ngan dorang, bila dah kawan maka dah kenal kan so kau pandai2 la dari situ. Maybe ade yang tak setuju ngan aku sebab suh kawan kenal sume before kahwin tapi bagi aku selagi tak sentuh2, just berkenalan tu okla, compare to nafsu kuda songsang aku ni haha ok ni je idea dari aku, idea je, ni just untuk overcome nafsu tu je bukan cara2 nak masuk syurga, ko pertimbanglah ikut akal sdiri, aku bagi bab agama kat orang lain

  11. wasiman says:

    Saya berumur 40an telah berkahwin dan ramai anak. Saya amat kuat seks. Setiap hari saya ingin bersetubuh, tapi saya faham isteri tak larat nak layan. Isteri saya amat cantik dan seksi dan amat pandai melayan saya semasa di ranjang.. Mula2 kahwin kmi bersetubuh setiap hari, kadang2 sehari 2-3 kali terutama masa hari cuti… Sekarang kami bersetubuh seminggu sekali dua sahaja. Yang selebihnya saya melepaskan nafsu dengan melancap… Kalau sehari air mani tak keluar saya rasa kurang selesa… Saya mengurut zakar @ melancap saya menggunakan minyak yg lembut dan tidak mencederakan kulit zakar…. Sambil membayangkan saya menyetubuhi isteri saya… Biasanya saya melancap waktu malam semasa isteri saya tidur nyenyak sambil menatap tubuh isteri yg seksi…
    Walaupun kuat melncap, saya rasa sifat2 negative seperti kurang keyakinan diri, murung dsb tiada pada saya. Saya sentiasa beryakinan diri, sihat dan sexually kuat dan mantap. Isteri saya sentiasa puas bila disetubuhi, kejang berkali2 dan pancutan air mani saya sentiasa kuat bnyak dan berkuality…zakar saya sentiasa segar sihat dan padat….

    • zainura66 says:

      Saudara Wasiman, bersyukur anda mengalami kekuatan batin yang sihat sungguhpun telah mencapai 40an. Masa inilah bagi umur seseorang lelaki keinginan seksnya agak tinggi disebabkan oleh fisiologi tubuh badannya. Harus ingat bahawa seks bukanlah hanya untuk melempiaskan nafsu semata-mata. Nafkah batin suami isteri sebenarnya adalah untuk kesihatan di mana persetubuhan juga untuk kesihatan zahie dan batin. Dengan itu, bersatu dan bukan untuk beradu. Saling memahami di antara suami dan isteri amat penting bagi keharmonian rumahtangga.

  12. Abd halim bin hj omar says:

    Saya tak setuju dengan komen atau andaian di atas. U tahu siapa diri awak. Jangan menafsir sesuatu yang tak pasti. Buruk sangka itu di benci allah. Pandang duli sendiri baru komen.k

  13. 1411 says:

    Memang payah nak berhenti melancap. Lepas kahwin pun saya tetap gemar melancap terutama bile isteri period atau bersalin atau kurang sihat… saya melancap hanya untuk rasa lazat tapi saya control tak sampai keluar air mani… saya boleh melancap berjam2 tanpa pancut. Air mani hanya untuk dikeluarkan di faraj isteri

  14. Bukan mudah~ says:

    saya memang kuat melancap..sehari sehingga 3-4 kali..saya mengaku,fokus memang kerap terganggu apabila terfikirkan cerita2 nakal rekaan sendiri yg kadang2 tiada dalam cerita2 blue pun.lebih parah apabila fokus ini terganggu dalam keadaan tidak bertempat seperti di tempat kerja..saya juga berkali2 mengalihkan fokus kepada aktiviti2 riadah lain seperti bersukan berenang etc.begitu juga dengan berpuasa..namun segalanya masih gagal kerna saya tetap juga melancap selepas selesai perkara2 itu.

    namun keadaan begini pada saya adalah normal terutama buat lelaki bujang seperti saya.saya pernah menyatakan masalah ini secara terbuka dengan seorang rakan wanita. apa yg lebih menarik, dia ingin melihat’nya’ bahkan selepas itu dia yg “membantu”..saya sedar bahawa ia dosa namun sebaliknya, dia memberitahu saya yg ia normal..jujurnya saya berasa seronok.. apapun tidak berlaku lebih dari itu..jujurnya pada saya melancap memang memberikan ketenangan dan kesegaran minda jua hati

    • zainura66 says:

      Bukan mudah, sememangnya sukar untuk berubah dan bukannya mudah untuk memperbaiki diri namun perlu kuat berusaha ke arah itu demi kesihatan kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga ….. Wallahualam…

  15. jonurzaidi says:

    Assalammualaikum..Kalau bernafsu dan tiada tempat yang halal untuk dilampiaskan…tundukkanlah nafsu dengan berpuasa. Insyaa’Ällah Allah bersama kita.

  16. a.f says:

    dosa tak kalau kita byangkan tubuh seseorg utk lancap..saya kerap lancap..tapi bulan puasa kurang dah…
    dan lepas lancap,zakar akan rasa sakit sikit apbila stim..adakah ini mndul atau apa..mhon pencerahan tq

    • zainura66 says:

      a.f,
      dosa atau tidak hanya Allah swt yang MAha Mengetahui … tapi yang pasti perbuatan ini akan mendorong tuan ke arah kemaksiatan dan dilaknat oleh Allah swt. Dari sudut kesihatan pula ini akan menuju ke arah lemah tenaga batin…..

  17. acap says:

    Adakah melancap akan menyebabkan badan membesar dengan lambat ?

  18. mr x says:

    Sejak umur sy 12 tahun sampai skrang 23, sy memang kuat melancap tiap’2 hari, biasa sy melancap berkali’2 sehingga jakar sy terasa kebas, ngilu dan sehingga air mani sy keluar setitik saja baru sy berhenti melancap, Tapi sekarang sy mula perasan tentang perubahan jakar sy dibanding dulu jauh beza, dulu sy melancap berkali’2pun okey je tapi skrang sy melancap 3 4 kali dah tak larat, jakar sy dah semakin lemah air manipun dah tak bnyak sangat pancut mcam dulu, Mcam mana sy nak jadikan balik jakar sy super power cam dulu? Adakah jakar sy masih normal atau dah jadi mandul sebap air dah tak bnyak dan 3 4 kali melancap dah lemah? Risau ni…

    • zainura66 says:

      Mr X, anda perlu berjumpa dengan doktor sakit tuan untuk mendapatkan kaunseling serta rawatan sakit tuan ….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s