Pesanan untuk suami yang gemar nyonyot puting isteri

pesanan suami yang gemar nyonyot puting isteri

Walaupun radang payudara (Mastitis) tidak merbahaya berbanding kanser payudara, haruslah juga berwaspada. Terutamanya kepada suami seorang perokok atau seorang yang tidak memperdulikan akan kesihatan mulutnya. Ini merupakan ingatan kepada si suami yang suka menghisap tetek isterinya itu.

Meskipun tidak sepopular dengan kanser payudara, mastitis payudara juga mestilah diketahui dan dikenali untuk usaha pencegahan kerana jika sudah diperingkat akut, boleh mengakibatkan kesan mudarat kepada empunya payudara. Malah si suami juga boleh terjangkit dari pembiakan kuman dari si isteri anda !

Istilah mastitis payudara bererti radang pada payudara. Terdapat bermacam jenis gejalanya termasuklah adanya benjolan di payudara, merasa panas, warna kemerahan dan adakalanya terasa gatal di bahagian yang terkena radang tersebut. Di antara punca yang menyebabkan radang tersebut ialah kuman.

Payudara diumpamakan seperti pokok yang mempunyai batang, dahan dan ranting. Cuba bayangkan betapa rumitnya rangkaian pengikat, saluran dan kelenjar penyusunannya. Oleh sebab itu, baik wanita mahu pun lelaki wajib menjaga kesihatan tubuh badan terutamanya bahagian yang satu ini dengan baik untuk mengelakkan kemungkinan berlakunya mastitis.

Bukan sekadar hanya anda sebagai isteri, perempuan, wanita, gadis; pemilik payudara yang mesti menjaga kebersihan, pasangan anda juga mesti menjaga kebersihan mulut, jika ia sudah menjadi tabiat menghisap puting tetek (payudara) anda di saat melakukan persetubuhan.

Advertisements

About zainura66

Pencinta Alam Semesta
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s